MEB ve Yeşilay bağımlılığa karşı mücadele için protokol imzaladı. Çalışmanın hedefi, 8 bin saha eğitimcisiyle 8 milyon öğrenciye bağımlılıkla ilgili eğitim sunmak
PİLOT UYGULAMA BAŞLADI
Programın pilot uygulaması kapsamında 17-22 Şubat 2014 arasında formatör eğitimi gerçekleştirilecek. Pilot eğitim lise düzeyini kapsayacak ve haziran sonuna kadar devam edecek. 2014-2015 eğitim - öğretim yılı başında programın yaygınlaştırma çalışmaları başlatılacak. Proje ile okullarda ve ulusal düzeyde bilinç ve farkındalık oluşturulması hedefleniyor. Uzman isimlerden oluşan eğitim kadrosu, 17 Şubat'ta, 39 ilçeden 45 formatöre pilot uygulama çerçevesinde eğitim vermeye başladı. Bunun ardından formatörler, kendi görev alanlarında bulunan okulların PDR öğretmenlerine eğitici eğitimi uygulayacak ve bu eğitimi alan öğretmenlerden, okullarındaki öğrencilerle hazırlanan eğitim materyallerini kullanarak çalışacak. Eğitim programları, interaktif, yaşayarak öğrenmeyi destekleyecek yöntemler içeren, 40 dakikalık sunumlar, öğrenci el kitapları, formatör kitapları ve uzaktan eğitim temelli etkileşimli eğitim notlarını kapsayacak. Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı'nın açılışını 17 Şubat'ta Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı Prof. Dr. M. İhsan Karaman yaptı. Türkiye Yeşilay Cemiyeti Bilim Kurulu Üyesi Ömer Miraç Yaman ise bağımlılıklar konusunda Türkiye'deki son durumu anlattı. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız da Yeşilay ve çalışmada yer alan ilk eğitimci gruba teşekkür etti.
HEM FIRSAT, HEM DE TEHLİKEMEB, Hayat boyu Öğrenme Genel Müdürü Doç. Dr. Mustafa Kemal Biçerli , TBM açılışında Türkiye'nin 2040'larda hala genç nüfuslu olacağını belirterek "Bu büyük bir fırsattır, değerlendirmezsek tehdide dönüşür. Bağımlılıklara karşı önlem almazsanız çok ciddi problemlerle karşılaşırsınız" dedi.
DDK: 16 MİLYON KİŞİ TÜTÜN KULLANIYORDevlet Denetleme Kurulu'nun (DDK) 2012 tarihli raporu çalışmaya baz kabul edildi. Raporda özetle şu veriler yer alıyordu:
Kaynak SABAH
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder